info@dugulaselharitas-miskolc.hu
Figyelem! A duguláselhárítás szolgáltatásunk átmenetileg szünetel!
Milyen módszereket alkalmazhatunk a zuhanyzó dugulásának feloldására?:
A lefolyókban előforduló dugulások nagy része könnyen megoldható, alapvetően a szűrőként szolgáló fémdarabot kell eltávolítani, és a cső bejáratát jól meg kell tisztítani. Itt találhatunk hajszálakat, szappant stb. Ha azonban a probléma továbbra is fennáll, akkor itt az ideje, hogy a zuhanyzó dugulását feloldjuk, általában vegyszerrel.

Hogyan lehet egyszerűen feloldani a zuhany dugulását?Amikor a zuhanycső duguláselhárításáról beszélünk, akkor a dugulást esetleg okozó elemek eltávolításáról beszélünk. Ez kétféleképpen történhet: mechanikus alternatívák vagy vegyi anyagok alkalmazásával.

Először a mechanikai eszközökről beszélünk, amelyek ideálisak azokban az esetekben, amikor a dugulást szilárd anyag okozza. Előfordulhat azért, mert valamilyen tárgy esett a lefolyóba, miközben zuhanyoztunk, vagy azért, mert valami kellemetlen bogár, például csótányok akadtak a csövekbe.

Mindkét esetben a megoldás az, hogy egy drótot dugunk át a csövön, megakasztjuk, ami benne van, és felfelé húzzuk. Ez sokak számára kissé kellemetlen duguláselhárítás, és különleges szakértelmet igényel a vezeték ügyes mozgatásához, ezért a szakemberek igénybevétele a legjobb alternatíva. Az is előfordulhat, hogy ha a dugulás nagyméretű, akkor közvetlenül a cső belsejéhez kell hozzáférni, amihez egy erre szakosodott céget kell igénybe venni.

Másrészt vannak olyan módszerek, amelyek vegyi anyagokat használnak a dugulás feloldására. Ilyenkor egyszerűbbek, és a legtöbb dugulást könnyedén megszüntetik. A zuhanyzó duguláselhárításának sztárterméke a bikarbonát, más fokozókkal keverve. A tökéletesen működő keverék 300 gramm szódabikarbónából, egy marék durva sóból és 25 centiliter fehérborecetből áll. Keverje össze és öntse le a lefolyóba, várva, hogy működjön. Miután elkészült, már csak annyi a dolgunk, hogy hagyjuk a forró vizet folyni, hogy a hulladékot teljesen lemossuk.

A másik legnépszerűbb háztartási termék a lefolyók duguláselhárítására a Coca-Cola. Az a közhiedelem azonban, hogy ez a folyadék feloldja a dugulásokat, téves lehet. A népszerű italnak van egy foszforsav nevű összetevője, amely reakcióba lép az érméken lévő rozsdával, és eltünteti azt. Lehetséges, hogy a Coca-Cola duguláselhárítási esetei annak köszönhetőek, hogy gyakorlatilag nem volt dugulás, és amikor a folyadékot a lefolyóba öntötték, a dugulás megszűnt.

Ennek ellenére vannak emberek, akik továbbra is a Coca-Colára támaszkodnak. Ebben az esetben két doboz Coca-Cola Zerót kell kiürítenünk a lefolyóba, és 20 percet várnunk. Ezután öntsön forró vizet a lefolyóba, majd engedje le a hideg vizet.

Ez néhány jól ismert módszer, amellyel feloldhatjuk a zuhany dugulását. A Desatascos Domingótól azonban azt javasoljuk, hogy a várt eredmények elérése érdekében kérje a szakemberek szakértelmét.

0-24 gyorsszolgálat
Profi ipari duguláselhárító gépek
Garanciát vállalunk a munkáinkra!